Paylaş Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook

MEHMET YOLCU

​​Sosyal Hizmetler Daire Başkanı

​​

Hatay İli Yayladağı İlçesinde doğdu. 1995 yılında Hatay İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Lise eğitimden sonra 2 yıl özel arapça eğitimi aldı. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden, 2008 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Tefsir alanında yüksek lisans öğrenimine devam etmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda 2001 Yılında İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2004 Yılında kısa dönem olarak askerliğini yaptı.  2006-2013 yılları arasında Hatay il Müftülüğü'nde Mutemet ve VHKİ olarak görev yaptı. 2013 yılında açılan görevde yükselme sınavında Yayladağı ilçe vaizliğini ve Hatay İl Müftülüğü şube müdürlüğünü kazandı. 2014 yılı ocak ayında Hatay İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü olarak göreve başladı. 2019 yılında Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne eğitim uzmanı olarak, aynı yılın Temmuz ayında Başkanlık Müşavi olarak atandı. 27.03.2019 tarihinden itibaren tedviren görevlendirildiği Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na 25.09.2019 tarihinde asaleten atanmıştır.​

Sosyal hizmetler ve sivil toplum alanında bir çok belge ve sertifika alan ve projeler geliştiren Mehmet YOLCU, TDV gönüllü üyesidir. Ayrıca kurucu başkanı olduğu Hatay İmam-Hatip Okulları Mezunları Ve Mensupları Derneği başta olmak üzere, bir çok sivil toplum kuruluşunda başkan, yönetim kurulu üyesi ve gönüllü üye olarak çalışmalar yapmıştır. İçişleri Bakanlığınca kabul edilen 2 proje yazmış ve bizzat koordinatörlüğünü yürütmüştür.

​Mehmet YOLCU evli ve 3 çocuk babasıdır.​​