08.06.2023

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet BİLGİN, Diyanet Akademisi Aday Din Görevlileri Eğitimi 1. Dönem Açılış Programı’na katıldı.

Diyanet Akademisi Samsun Aşıkkutlu Dini İhtisas Merkezi  Aday Din Görevlileri Mesleki Eğitim Açılış Programı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet BİLGİN’in katılımları ile gerçekleştirildi.

Samsun Aşıkkutlu Dini İhtisas Merkezi   Eğitim Görevlisi Hasan KAZANCI’NIN Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Dini İhtisas Merkezi Müdürü Metin KOCA‘nın açılış konuşması ile başladı.

Aday Din Görevlileri Mesleki Eğitim Açılış Programı  Samsun İl Müftüsü Seyfullah ÇAKIR’ın selamlama  konuşmasının ardından .Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet BİLGİN 'in konuşması ile devam etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşundan bugüne kadar geçen sürede meydana gelen önemli gelişmeleri çarpıcı örneklerle anlatan BİLGİN, Başkanlığın teşkilat yapısı ve görevlerine vurgu yaparak din hizmetlerinin etkili ve verimli şekilde yürütülmesinde Başkanlık birimlerinin ve taşra teşkilatının fonksiyonlarından söz etti.​
Din görevlilerinin sadece cami içinde değil, cami dışında da hizmetleri olduğunu hatırlatan Genel Müdür BİLGİN, aday din görevlilerinden  iyiliği emretmek, kötülükten men etmek, hayra çağırmak için gayret göstermelerini istedi.
İhtisas Merkezi Müdürü Metin KOCA'nın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet BİLGİN'e hediye takdimiyle program sona erdi.

Diyanet Akademisi Aday Din Görevlileri Eğitimi 1. Dönem Açılış Programı’na Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet BİLGİN, İhtisas Merkezi Müdürü Metin KOCA, Samsun İl Müftüsü Seyfullah ÇAKIR, İl Müftü Yardımcıları,İlce Müftüleri ve Dini İhtisas Merkezi Eğitim Görevlileri ve Aday Din Görevlileri katıldı.