Paylaş Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook

MEHMET YOLCU

​​Sosyal Hizmetler Daire Başkanı

​​

1978 yılında Hatay İli Yayladağı İlçesi Karaköse beldesinde doğdu. 1995 yılında Hatay İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Lise eğitimden sonra 2 yıl özel arapça eğitimi aldı. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden, 2008 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Tefsir alanında yüksek lisans öğrenimine devam etmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda 2001 Yılında Eskişehir İli Günyüzü İlçesi Gümüşkonak Kasabası Yunus Emre Camii İmam-Hatibi olarak göreve başladı. 2003 yılında Antakya Mansurlu Camiine naklen atandı. 2004 Yılında Ankara'da kısa dönem olarak askerliğini yaptı.  2006-2013 yılları arasında Hatay il Müftülüğü'nde Mutemet ve VHKİ olarak görev yaptı. 2013 yılında açılan görevde yükselme sınavında Yayladağı ilçe vaizliğini ve şube müdürlüğünü kazandı. 2014 yılı ocak ayında Hatay İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü olarak göreve başladı. 2019 yılı Mart ayında Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü eğitim uzmanı, 2019 yılı Temmuz ayında Başkanlık Müşavirliğine atandı. 27.03.2019 tarihinden itibaren tedviren görevlendirildiği Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na 25.09.2019 tarihinde asaleten atanmıştır.​

Sosyal hizmetler ve sivil toplum alanında bir çok belge ve sertifika alan ve proje geliştiren Mehmet YOLCU, TDV gönüllü üyesidir. Ayrıca kurucusu olduğu Hatay İmam-Hatip Okulları Mezunları Ve Mensupları Derneği başta olmak üzere, bir çok sivil toplum kuruluşunda başkan, yönetim kurulu üyesi ve gönüllü üye olarak çalışmalar yapmıştır. İçişleri Bakanlığınca kabul edilen 2 proje yazmış ve bizzat koordinatörlüğünü yürütmüştür.

​Mehmet YOLCU evli ve 3 çocuk babasıdır.​