08.03.2023

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet BİLGİN Depremden Etkilenen İllerde İncelemelerde bulundu

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede ziyaretlerde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet BİLGİN Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Adıyaman, Hatay ve Malatya illerindeki koordinasyon merkezlerini ziyaret etti.

Ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan  BİLGİN, Afette hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Depremin etkilediği 10 ilde 250 caminin depremde yıkıldığı, 3000 civarında camini ağır, orta ve hafif hasar gördüğünü, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ağır ve orta hasar gören camilerde ibadet yapılmamasını ve buralardan uzak durulmasını istediğini, bazı eski camilerin minarelerinde çatlamalar meydana gelirken, bazı camilerin minareleri ise tamamen yıkıldığını söyledi.

Cami, Kur’an Kursu, Hizmet Binası ve diğer dini tesislerdeki hasar tespit çalışmaları hakkında bilgiler veren Genel Müdür BİLGİN, depremin etkilediği 10 ilde Yatırım Emlak ve Teknik Hizmetler Daire Başkanlığımıza bağlı teknik ekibin görevlendirildiğini söyleyen BİLGİN, İnşallah el birliğiyle, devlet, millet ve bütün kurumlarımızla işbirliği içerisinde depremden, bu büyük afetten, asrın afetinden dolayı yaşamış olduğumuz bu yaralarımızı en kısa zamanda saracağız, dedi.

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet BİLGİN’e Yatırım Emlak ve Teknik Hizmetler Daire Başkanı Hamit ALBAYRAK eşlik eti.