07.02.2023

Diyanet İşleri Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Çalışmalarını Sürdürüyor

06.02.2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli, Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kilis, Adana ve Elazığ illerinde meydana gelen deprem sebebiyle bölgede arama, kurtarma, insani yardım ve manevi destek hizmetlerinde bulunmak üzere Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ'ın talimatıyla deprem bölgesinde yürütülen çalışmaların koordinasyonunu sağlamak amacıyla Başkanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi faaliyetlerine devam etmektedir.

Diyanet İşleri Başkanı Yardımcısı Kadir DİNÇ'in başkanlığındaki yönetim merkezi yapılacak iş ve işlemleri yürürlüğe koyarak, gelişmeleri yakından takip etmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı genel müdürleri, daire başkanları, 52 il müftüsü, çok sayıda ilçe müftüsü, başka illerden görevlendirilen binlerce personel ile TDV arama kurtarma ve insani yardım ekipleri de sahada vatandaşlarımıza yardım etmeye ve idari koordinasyona desteğini sürdürmeye devam etmektedir.

Başkanlığımızca sahada yapılan görevlendirmelerin yanı sıra alandan gelen talepler ile Başkanlığımıza düşen hizmetlerin sevk ve idaresinin koordineli bir şekilde yürütülebilmesi ve süratle gerekli müdahalelerde bulunulabilmesi amacıyla da bölgedeki TDV şubeleri ile koordinasyon sağlanmaktadır.