04.02.2023

2023 Hac Eğitim Seminerleri tamamlandı.

2023 Hac Organizasyonunda görev alacak Kafile Görevlileri (Kadın İrşat ve Din Görevlisi) Eğitim Seminerlerinin 2. Etabı Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde gerçekleştirilerek tamamlandı.

2023 Hac Organizasyonunda Görev Alacak Kafile Görevlileri (Kadın İrşat ve Din Görevlisi) Eğitim Seminerlerinin 2. Etabı Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde gerçekleştirilerek tamamlandı.

2023 yılı Hac Organizasyonu Kafile Görevlileri Eğitim Seminerinin son gününde Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet BİLGİN, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Rize, Artvin, Sinop, Ardahan, Bayburt, Ankara ve Bitlis illerinden  Seminere katılan 77 kursiyere “Tecrübe Paylaşımı” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Hac Organizasyonuna kalben ve ruhen hazır olunması gerektiğini söyleyen BİLGİN, “Mesleğin en büyük tehlikesi yaptığımız işin rutinleşmesidir. Bizde bulunması gereken ihlas, bulunmaması gereken ihmaldir.” dedi.

21- 28 Ocak 2023 başlayan ve 11 Bölgede devam eden Hac eğitim Seminerleri 05 Şubat 2023 tarihinde sona erdi.